Kullanım Kılavuzları

Tüm sorularınızın cevapları burada. Basitten zora Biyos'da neyin nasıl yapıldığını adım adım öğrenin.

İlk tahsilatınızı ekleyin


Biyos üzerinde birden çok ekranda tahsilat ekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra toplu tahsilat ve kısmı tahsilatta ekleyebilirsiniz.

İlk olarak sol menüden "Aidatlar" linkine tıklayınız. Açılan sayfada listelenen ve tahsilat eklemek istediğiniz borç kalemine tıklayınız. Açılan borç detay ekranının sağ üst köşesindeki "Tahsilat Ekle" butonuna tıklayınız.

Öne açılan "Tahsilat Ekle" ekranında;

Açıklama : Bu kısım Biyos tarafınan otomatik doldurulmuş şekilde gelir daha önceden yazdığınız açıklamanın sonuna ... tahsilatı şeklinde ekler. Dilerseniz düzenleyebilir veya yeni açıklama yazabilirsiniz.

Tutar : Bu kısımda yine Biyos tarafından otomatik olarak doldurulmuş şekilde gelir. Örneğin; 100 TL lik bir borç tahsilatı yapıyorsanız otomatik olarak 100 TL yazar. Ancak bu borcun 50 TL sini tahsil ediyorsanız, 50 TL olarak yazabilir bu şekilde kısmi tahsilat yapabilirsiniz.

Tarih : Tahsilat yaptığınız tarihi seçebilirsiniz. Otomatik olarak bugün tarihi gelmektedir. Geriye dönük tarih seçebilirsiniz.

Kasa/Banka : Tahsilat yaptığınız kasa veya bankayı seçebilirsiniz.

Makbuz : Makbuz seçeneğini aktif ettiğinizde tahsilatı kaydettikten sonra Biyos sizi direk olarak makbuz yazdırma ekranına alır. Bu seçeneği aktif etmedende kaydedebilir makbuzunuzu daha sonra da yazdırabilirsiniz.

Son olarak "Kaydet" butonuna tıklayarak oluşturduğunuz tahsilat kaydını kaydedebilirsiniz.

Diğer bir yöntem ise; Üst kısımda yer alan "Hesap ara" kısmından tahsilat yapacağınız hesap ismini yazarak tıklayınız veya sol menüden "Hesaplar" linkine tıklayınız açılan sayfadan tahsilat yapacağınız hesaba tıklayınız.

Açılan hesap detay ekranından o hesaba ait hesap hareketlerini ve borç bakiyesini görebilirsiniz. Yine sağ üst köşede "Tahsilat Ekle" butona tıklayarak tahsilat ekleyebilirsiniz. Yukarıda anlattığım tahsilat ekranı ile aynıdır tek fark eğer hesabın birden çok borcu var ise tutar kısmına borç toplamlarının tamamı yazılı olarak gelir. Örneğin ; Seçmiş olduğunuz hesaba ait her biri 50TL olmak üzere 3 adet borç olduğunu varsayarsak, "Tahsilat Ekle" dediğinizde tutar kısmına borç toplamı olan 150 TL otomatik olarak gelir bu şekilde toplu tahsilat yapabilirsiniz. 150 TL yerine 120 TL yazdığınızı varsayarsak, en önceki tarihten başlayarak borçlarınızı kapatarak tahsilat yapar yani örneğimizi ele alırsak ilk iki 50 TL lik borcu kapatır üçüncü 50 TL lik borçtan ise 20 TL tahsilat yapar.






Ücretsiz Apartman Site Yönetim Programı

Başlangıç planı şimdi ve her zaman ücretsiz


İlgili Başlıklar